Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 198
Dołączył: 26-01-2013
Post: #571
RE: Analizator EU1KY
(25-04-2019 13:25)SP9BSL napisał(a):  Brak sygnału na jednym z wejść ADC, poszukaj oscyloskopem czy nie masz gdzieś zwarcia, np. na wspomnianym niebieskim gnieździe, lub przerwy w jednym z torów pomiarowych.

Dzięki za szybką odpowiedź . Czy podłączenie kabla ekranowego jest prawidłowe ?
25-04-2019 13:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 555
Dołączył: 20-10-2015
Post: #572
RE: Analizator EU1KY
Bardzo ładne zdjęcia są zamieszczone kilka stron wcześniej w tym poście. Niestety na Twoim zdjęciu nie widać podłączeń.

73 Sławek
25-04-2019 13:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 198
Dołączył: 26-01-2013
Post: #573
RE: Analizator EU1KY
Właśnie wzorowałem się na tym rysunku , tylko przy takim podłączeniu STM nie stratował , tak jakby było zwarcie .Ale jeszcze raz spróbuję może coś nie tak zrobiłem.
25-04-2019 13:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 100
Dołączył: 28-05-2010
Post: #574
RE: Analizator EU1KY
(25-04-2019 13:53)SP8GPQ napisał(a):  Właśnie wzorowałem się na tym rysunku , tylko przy takim podłączeniu STM nie stratował , tak jakby było zwarcie .
C26, C27 sprawdź czy nie mają zwarcia.
Zakładam że przy polach lutowniczych nie ma zwarć.
Równie dobrze może być inna przyczyna.

Podłączenie do gniazda m.cz. Discovery CN11 patrząc od brzegu płytki (otworu do włożenia wtyku) widać pola lutownicze gniazda.
Po lewej stronie 2 pole od brzegu kanał P
Po prawej stronie 2 pole od brzegu ekran
Po prawej stronie 3 pole od brzegu kanał L
25-04-2019 16:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 198
Dołączył: 26-01-2013
Post: #575
RE: Analizator EU1KY
Po starcie u mnie w prawym dolnym rogu pokazane jest napięcie 2.03V . zasilanie z USB może tu jest przyczyna .
Tutaj na filmie widać , ze jest 4,5V https://www.youtube.com/watch?v=m1GwkhM6ovk
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2019 20:27 przez SP8GPQ.)
25-04-2019 18:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 100
Dołączył: 28-05-2010
Post: #576
RE: Analizator EU1KY
(25-04-2019 18:39)SP8GPQ napisał(a):  Po starcie u mnie w prawym dolnym rogu pokazane jest napięcie 2.03V . zasilanie z USB
O ile się nie mylę to w dolnym prawym rogu pokazywane jest napięcie baterii.
Napięcia zasilania możesz zmierzyć na module analizatora , zasilanego z discovery.
Zamień kanały miejscami, będzie wiadomo czy discovery jest sprawny , czy należy szukać w module.
25-04-2019 19:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 198
Dołączył: 26-01-2013
Post: #577
RE: Analizator EU1KY
(25-04-2019 19:32)AdamC napisał(a):  
(25-04-2019 18:39)SP8GPQ napisał(a):  Po starcie u mnie w prawym dolnym rogu pokazane jest napięcie 2.03V . zasilanie z USB
O ile się nie mylę to w dolnym prawym rogu pokazywane jest napięcie baterii.
Napięcia zasilania możesz zmierzyć na module analizatora , zasilanego z discovery.
Zamień kanały miejscami, będzie wiadomo czy discovery jest sprawny , czy należy szukać w module.
Nie ma sygnału z jednego kanału ale jeszcze nie znalazłem przyczyny . Myślę , że jestem na dobrej drodze . dzięki serdeczne.

Okazuje się , że odwrotnie są wlutowane SA612 . Dzisiaj trzeba się będzie z tym zmierzyć . Wlutuję nowe bo te mogą być uszkodzone .


Dlaczego masa na zdjęciu w poscie #457 http://sp-hm.pl/thread-2747-post-38359.html#pid38359
jest podłaczona do kanału lewego?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2019 18:26 przez SP8GPQ.)
26-04-2019 6:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #578
RE: Analizator EU1KY
Witam Kolegów.
Zdecydowałem się na budowę analizatora EU1KY.
Zainstalowałem soft, włożyłem kartę i taki mam komunikat jak na zdjęciu.

Czy ma ktoś pomysł co zrobiłem źle? Czego nie mam?
Może zbyt duża karta 64Gb? Na razie mniejszej nie mam.

Dziękuję za pomoc.


Załączone pliki Miniatury
İmage

Pozdrawiam
Wojtek
03-05-2019 23:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 547
Dołączył: 30-07-2011
Post: #579
RE: Analizator EU1KY
Witaj,

Tak, mniejsza karta SD / SDHC będzie poprawnie działać.
SDXC ( taką prawdopodobnie użyłeś ) to są już duże pojemności ( chyba powyżej 32GB ), duże prędkości i inna obsługa.

73 Paweł
04-05-2019 1:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #580
RE: Analizator EU1KY
Dzięki Paweł.
Jak znajdę mniejszą kartę to sprawdzę.


Włożyłem kartę 16Gb i zadziałało.
Dzięki raz jeszcze Paweł.

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2019 18:16 przez SP4EBI.)
04-05-2019 12:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości