Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator. Da się?
SP9MTV Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 90
Dołączył: 12-05-2010
Post: #1
Analizator. Da się?
http://www.microwave.gr/content/view/86/221/
24-09-2012 9:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MQH Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 07-02-2010
Post: #2
RE: Analizator. Da się?
Witam

Oczywiście, że się da - ja budując TRACKING GENERATOR oparłem się na opisie
S53MV ( ze drobnymi zmianami ) i pracuje OK.
Pozdrawiam
Marian
24-09-2012 14:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,109
Dołączył: 29-01-2010
Post: #3
RE: Analizator. Da się?
Marianie ty znasz ale Kolega może nie
http://lea.hamradio.si/~s53mv/
konstrukcje Tego Autora mają dziwną właściwość działają zawsze ;-). Mam jego SA, częstościomierz, generator na aliasach
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2012 16:07 przez SQ4AVS.)
24-09-2012 16:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MTV Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 90
Dołączył: 12-05-2010
Post: #4
RE: Analizator. Da się?
Słoweńców poznałem od strony technicznej jeszcze w połowie lat 90. Wtedy byłem adminem bramki pakiet radio na Wysokim w Nowym Sączu. Myśmy raczkowali z prędkościami 1200baud, ja zacząłem powoli wprowadzać 9600baud na modemach YAM (zrealizowano link do Tarnowa) gdy Słoweńcy mieli już niemal 100% pokrycie kraju pakietem high speed. Nawet Niemcy nie mogli się nadziwić.
No ale sprawa się rypła i wszystko padło przez ogólnodostępność internetu. Mnie się ostało już tylko jakieś jedno radio na 70cm fullduplex z wbudowanym modemem 9600 i kilka modemów YAM 9600/1200. W Tarnowie wsiąkło nasze radio antenę i modem 9600 ale kto by się tam tym teraz przejmował jak wszystko padło.


Marek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2012 9:46 przez SP9MTV.)
26-09-2012 9:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2JQR Offline
Henryk
*****

Liczba postów: 1,205
Dołączył: 23-08-2009
Post: #5
RE: Analizator. Da się?
Całkiem się nie rypło bo część sprzętu służy nadal w APRS.
26-09-2012 10:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości