Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F-82
SP7KH Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 24-11-2010
Post: #1
F-82
Witam i o pomoc proszę.
Potrzebuję do realizacji pewnego projektu ( z AVT - niestety) - rdzenia toroidalnego średnicy około 20 mm o nazwie handlowej F-82.
Amidony załatwić chyba łatwiej, tylko jakim rdzeniem ten F-82 zastąpić ?.
Ewentualnie może Koledzy mają gdzieś w zapasach i do zbycia takie "kolco" ?

Pozdrawiam i za pomoc z góry dziękuję - Henryk
11-02-2011 20:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7KH Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 24-11-2010
Post: #2
RE: F-82
PA na 3,5 MHz, trafo wyjściowe szerokopasmowe - schemat w pliku załącznika.
Oczywiście wiem o niezbędnych poprawkach co by nie wybuchło - wszak to AVT.


Załączone pliki Miniatury
İmage
11-02-2011 21:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7KH Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 24-11-2010
Post: #3
RE: F-82
Znam i korzystam z tego źródła - ale jak na Amidonie będzie wyglądała sprawa z ilością zwojów przy FT50-43 lub większy rozmiarem FT-114-53. ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2011 21:32 przez SP7KH.)
11-02-2011 21:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CII Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 162
Dołączył: 14-12-2009
Post: #4
RE: F-82
na trafo do wzmacniacza mocy odpowiednik F 1001.Ten rdzeń nadaje się na symetryzator do anteny.Piszesz- do pewnego projektu-to napisz jasno o co chodzi.
73!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2011 19:43 przez SP5CII.)
12-02-2011 19:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7KH Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 24-11-2010
Post: #5
RE: F-82
Tylko gdzie takie "kolco" F 1001 zanabyć ?

Pozdrawiam: Heniek
12-02-2011 19:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2QCA Offline
Artur
****

Liczba postów: 341
Dołączył: 22-06-2009
Post: #6
RE: F-82
w kwesti F-82 zapytaj (moze jeszcze ma):
http://allegro.pl/show_user.php?search=Fhunimet

cd do F1001 to chyba mozna zamieniec na material -43
czyli FTxx-43

73! Artur sp2qca
13-02-2011 7:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7KH Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 24-11-2010
Post: #7
RE: F-82
Dzięki za linka - telepatia chyba Huh, bo dokładnie w tym samym czasie to w starych aukcjach allegro znalazłem.
PA to kit AVT, dlatego chcę odwzorować dokładnie.
Przynajmniej nie będę wiedział dlaczego nie działa.Wink
Bo w prawidłowe działanie żadnego kitu AVT już nie wierzę.Angel
Włodka SP5DDJ Taurusa 80m odpaliłem wczoraj z kopa, używając miernika z Tesco za 14,50 zł, hercomiaki za 30 zł, i sondy HomeMade_prowizorium.Big Grin
Do AVT labolatorium politechniki łódzkiej to jeszcze za mało !!Angry
Kolego sp5cii - piszę jasno, w trzecim poście od góry podałem nawet schemat onego wzmacniacza AVT-2327
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2011 7:54 przez SP7KH.)
13-02-2011 7:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CII Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 162
Dołączył: 14-12-2009
Post: #8
RE: F-82
Przepraszam nie dopatrzyłem a ja też prosto odpowiadam nie nadaje się.
Poszukaj na przewodach łączących monitor z kartą graficzną b/dobre rdzenie z starych monitorów.
73!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2011 23:25 przez SP5CII.)
16-02-2011 23:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7KH Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 24-11-2010
Post: #9
RE: F-82
Czyli jeżeli F-82 się w żąden sposób nie nadaje i wzmacniacz nie będzie na tym rdzeniu pracował - to znaczy że autor tego opracowania, w tym wypadku Janeczek Andrzej [....interwencja admina....] i niesprawdzony i nie uruchomiony układ jako kit AVT o numerze 2327 - poprzez wymieniony AVT sprzedawał ?.
Mimo mojej nieukrywanej niechęci do tej Firmy nie chce mi się w to wierzyć.
Szczególnie że kolejne opracowanie pod numerem AVT 2450, również wzmacniacz ten sam materiał F-82 używa.
Czyli kto tu jest w błędzie ?
A ja dalej wiem tyle co na początku, albo jeszcze mniej.
Miłego dnia - Heniek
17-02-2011 5:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7JHM Offline


Liczba postów: 9
Dołączył: 29-06-2009
Post: #10
Amidon rdzenie
Proponuję skończyć z rozważaniami na temat staroci, rdzeni o nieznanych oznaczeniach i parametrach. Rdzenie Amidona, łatwo dostępne, są pewne i nie dają nieprzewidywalnych niespodzianek. Jest program dedykowany przez Amidon, który pokazuje, przeznaczenie, rozmiary i materiały z których są wykonane i znakomicie oblicza ilości zwojów i uzyskane parametry. Jest gwarancja, że po nawinięciu na określony rdzeń podanej w programie ilości zwojów zawsze uzyskam ściśle określoną indukcyjność. W załączniku podaję skrócony katalog wybranych rdzeni. Szczegóły przez e-mail na mojej stronie http://www.sq7jhm.pl


Załączone pliki
.doc  Amidon Rdzenie.doc (Rozmiar: 16.5 KB / Pobrań: 1365)
08-08-2011 11:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości