Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualne prace i plany na przyszłość
SQ6OXK Offline
Paweł

Liczba postów: 288
Aktualne prace i plany na przyszłość
No i zostałem posiadaczem płytek do Peregrima i zaczynam powolną jego budowę. Powolną ponieważ, muszę w końcu dokończyć TX w Antku, zrobić trzy Taurusy oraz NWT7 i NWT-500.

Do pełni szczęścia muszę jeszcze zdobyć płytkę ATU wg dl5mgd.

Pozdrawiam,
30-07-2010 11:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Krystian
Unregistered

RE: Aktualne prace i plany na przyszłość
Na mój Taurusik na 20m przyjdzie pora najpóźniej zimą, bo jak pisałem z kolegą Antlantis, jestem zajęty wykrywaczem metali. Tak więc, Pawle, możemy ponadawać do siebie Wink Jak tylko skończysz swojego Taurusa Smile

Pozdrawiam!
30-07-2010 22:00
Odpowiedz cytując ten post
SQ6OXK Offline
Paweł

No pewnie Krystianie w tym roku jeszcze się nie uda, bo dobiero w grudniu mam egzamin na swiadectwo, a zaczym przyśla znak itd. To pewnei już 2011 bedzie Big Grin
31-07-2010 8:29
Krystian
Unregistered

Się pochwalę - mam po czoło tranceiverów na różne pasma, nie mam znaku, a radiatory od tranzystora PA się grzeją mocno, prawie codziennie Big Grin
31-07-2010 12:42
SP5SAI Offline
Andrzej

Liczba postów: 106
To widzę, że jesteś niezły pistolet, ale widziałem większych, jeśli naprawdę jesteś gościu to podaj publicznie prawdziwy swój adres zamieszkania, skąd nadajesz? Tak to każdy może się przechwalać, że nadaje. Wtedy dopiero będziesz kozak.

Pozdrawiam Andrzej SP5SAi
( SP5 Stanisław Adam Irena )
31-07-2010 14:31
SQ6OXK Offline
Paweł

Nie no ja czasami z domu nadają ze znaku klubu w którym działam, ale robię to bardzo rzadko i tylko w razie kontroli czy sprawdzenia, czy mój stary YEASU jeszcze działa.

Swoją drogą to Ciekawe czy jeżeli opiekun klubu mi ufa i powaliłby nadawać ze znaku klubowego, to czy to jest zgodne z przepisami czy też nie?

Krystian ma pewnie kolegę który nie pracuje, a ma świadectwo i znak, a pozwala mu na pracę.

Ja tam nagadam się w klubie i zarazie mi wystarczy, a jak muszę sprawdzić swój sprzęt i popracować dłużej, to instaluje go w klubie i tam nadaję.

Mój Antek, już był w nadawaniu, ale ma jakieś przesterowanie końca mocy i nadawany sygnał jest trochę nieczytelny.
31-07-2010 19:09
SP5SAI Offline
Andrzej

Uf... To chyba trzeba zacząć od podstaw. Może tak przez analogie na prostszych przykładach:
Załóżmy, że ktoś ma prawo jazdy i samochód, a drugi ma samochód a nie ma prawa jazdy. I ten drugi bierze od tego pierwszego prawo jazdy, aby sobie pojeździć swoim samochodem. Może czy nie? Jak myślisz? To jest przykład, który podałeś, że niby Krystian tak robi.
Przypadek Twój:
Ktoś robi prawo jazdy, a ma już własny samochód, czy może wsiąść do swojego samochodu i jeździć, bo mu instruktor powiedział, że mu dobrze idzie nauka?

31-07-2010 20:19
Krystian
Unregistered

"Po nazwisku to po pysku"... Big Grin Nic z danych osobowych - byście planowali mnie dorwać - ale można mnie usłyszeć na paśmie m.in. 2m FM, 80m CW, 80m SSB, 20m SSB, rzadziej CB, jako Krystian SP6XXX. Big Grin Tak sobie wymyśliłem Big Grin Już znacie województwo Big Grin
31-07-2010 20:23
SP5SAI Offline
Andrzej

Nie pozostawiasz „nam” wyboru Krystianie. Wnioskuję oficjalnie do administratora forum o usunięcie ciebie i twoich wszystkich postów z forum Home Made Group. Przekroczyłeś regulamin forum paragraf 2, punkt 2
„Użytkownik nie może publikować: treści sprzecznych z prawem lub nakłaniających do złamania go”, a ty publiczne przyznajesz się do łamania prawa i zachęcasz innych do łamania prawa.

31-07-2010 20:51
Krystian
Unregistered

Kolego, nikogo nie namawiam.
31-07-2010 20:52
Odpowiedz 

Skocz do: