Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATU-100 nie działa
SP0X Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 93
Dołączył: 03-02-2018
Post: #1
ATU-100 nie działa
ATU-100 nie chce odpalić. Po pierwszym podłączeniu w zasadzie tylko świecił wyświetlacz, nic więcej się nie działo. Po dokładnych oględzinach okazało się ze 2 nóżki procesora nie są przylutowane oraz 4 inne elementy są niedolutowane. Ogólnie jakoś montażu - dramat. Poprawiłem wszystkie luty, jest trochę lepiej ale nadal coś nie działa.
Pomiar mocy oraz SWR działa ale skrzynka nie steruje przekaźnikami.
Może tak ma być bo steruję ją mocą ok. 5W max. ?
Wersja softu 3.2.



16-04-2022 19:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 181
Dołączył: 08-03-2010
Post: #2
RE: ATU-100 nie działa
EEPROM i komórka 05 - zobacz co masz.
Przy ft-817 zmień na 01 - czyli minimalna moc 1 wat, bo domyślnie jest 05 czyli 5 wat.

http://sq8aqx.blogspot.com/
18-04-2022 9:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP0X Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 93
Dołączył: 03-02-2018
Post: #3
RE: ATU-100 nie działa
(18-04-2022 9:20)SQ8AQX napisał(a):  EEPROM i komórka 05 - zobacz co masz.
Przy ft-817 zmień na 01 - czyli minimalna moc 1 wat, bo domyślnie jest 05 czyli 5 wat.

No to smuteczek, nie mam programatora do tych procków.

ps. tuner działa powyzej 5W
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2022 17:23 przez SP0X.)
18-04-2022 17:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości