Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drukarka 3D reprap
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,311
Dołączył: 29-01-2010
Post: #1
Drukarka 3D reprap
Może ktoś z Kolegów ma doświedczenia z schieldem reprap i atmega2560 jestem w coraz większej konsternacji. Soft teoretycznie dobrze wykompilowany a ekran martwy. Uszkodzenia sprzętowe wykluczone
11-11-2021 16:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 720
Dołączył: 30-07-2011
Post: #2
RE: Drukarka 3D reprap
Rafale, podaj, co to za wyświetlacz, jaki soft skonfigurowaleś. I oczywiście, jak ustawiłeś fusebit w tym AVR-ku i czy używasz bootloadera...

Dosyć dawno już nie konfigurowałem firmware, ale coś jeszcze pamiętam....

Też chciałem zacząć od reprap-a, ale dosyć szybko porzuciłem tą koncepcje. Teraz są dostępne gotowe sterowniki w przyzwoitych pieniążkach, na ARM-ach z porządnymi cichymi stepstckami.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2021 9:13 przez SQ8MVY.)
15-11-2021 9:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 719
Dołączył: 20-10-2015
Post: #3
RE: Drukarka 3D reprap
Stara drukarka chodzi mi jeszcze na ramps'ie + atmega256 z lcd 128x64, nowa którą właśnie składam ma sterownik o którym Paweł wspomniał - SKR i TFT 3.5. Jeśli używasz Marlina to wrzuć tu plik konfiguracyjny /Marlin/Configuration.h.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2021 23:26 przez SP9BSL.)
15-11-2021 23:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,311
Dołączył: 29-01-2010
Post: #4
RE: Drukarka 3D reprap
Jeden z Kolegów pomaga, jak gdzieś utknę dam znać na priva. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy
16-11-2021 17:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości