Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotuner 100w wg N7DDC
AdamC Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: 28-05-2010
Post: #161
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(16-09-2019 12:38)SP4MSU napisał(a):  Rysiek .
WITAM obu Panom dziękuję za nic nie wnoszącą podpowiedz .
Nie wiem tylko gdzie jest Admin .
Na pisałem że nie mogę , a nie że nie umiem zaprogramować , czy tak ogromnie to zrozumieć .
Rysiek .
(16-09-2019 12:00)SQ9RFC napisał(a):  Jak zwykle przemawia lenistwo ... gdzie jest źródełko tych ślicznych żółciutkich przekaźników - źródełko w miarę szybkie...

Będę złośliwy , albo zabawny ale pokaż mi gdzie i cokolwiek napisałem o przekaznikach ????
Rysiek wyluzuj, Ty pytałeś o zaprogramowanie, a SQ9RFC gdzie kupić przekaźniki no chyba może spytać na forum ?
Ja pic-a do skrzynki programowałem Pickit 3 i nie było problemów.
16-09-2019 14:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 1,069
Dołączył: 02-07-2010
Post: #162
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Jakaś pomyłka... Ja zapytałem o przekaźniki - chcę bez wielkiego poszukiwania po prostu je kupić. Nawet nie czytałem tego co ktoś prze de mną pisał :-) ja pisałem o moim lenistwie :-)
Te z pierwszego ani są śliczne, ani nie nadają się do tej skrzynki :-(
Śliczne są żółciutkie i mocne są na dodatek.

73 JERZY SQ9RFC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019 14:57 przez SQ9RFC.)
16-09-2019 14:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 583
Dołączył: 20-10-2015
Post: #163
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Jurku, ja kupowałem tutaj.
Szybko niestety nie było, szły około miesiąca.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019 15:16 przez SP9BSL.)
16-09-2019 15:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 76
Dołączył: 20-08-2009
Post: #164
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(16-09-2019 14:52)SQ9RFC napisał(a):  Jakaś pomyłka... Ja zapytałem o przekaźniki - chcę bez wielkiego poszukiwania po prostu je kupić. Nawet nie czytałem tego co ktoś prze de mną pisał :-) ja pisałem o moim lenistwie :-)
Te z pierwszego ani są śliczne, ani nie nadają się do tej skrzynki :-(
Śliczne są żółciutkie i mocne są na dodatek.

U chińczyka .
Tanio i żółte '
I !2 V i 3 A .



(16-09-2019 14:51)AdamC napisał(a):  
(16-09-2019 12:38)SP4MSU napisał(a):  Rysiek .
WITAM obu Panom dziękuję za nic nie wnoszącą podpowiedz .
Nie wiem tylko gdzie jest Admin .
Na pisałem że nie mogę , a nie że nie umiem zaprogramować , czy tak ogromnie to zrozumieć .
Rysiek .
(16-09-2019 12:00)SQ9RFC napisał(a):  Jak zwykle przemawia lenistwo ... gdzie jest źródełko tych ślicznych żółciutkich przekaźników - źródełko w miarę szybkie...

Będę złośliwy , albo zabawny ale pokaż mi gdzie i cokolwiek napisałem o przekaznikach ????

Rysiek wyluzuj,
Adam , ja wyluzowany , nie chcem uszkodzić druku .
Tak jak napisałem to wszystkie Pice programuje Brenereem
Ty pytałeś o zaprogramowanie, a SQ9RFC gdzie kupić przekaźniki no chyba może spytać na forum ? Ale i oczywiscie no ale na temat .
Ja pic-a do skrzynki programowałem Pickit 3 i nie było problemów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019 16:51 przez SP4MSU.)
16-09-2019 15:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 225
Dołączył: 26-01-2013
Post: #165
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Mam pytanie . Czy z NWT VFO +13dBm da się wysterować ATU?
ATU 5x5 pokazuje 0,1W ale nic się nie dzieje po przyciśnięciu TUNE.
10-11-2019 11:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 167
Dołączył: 08-03-2010
Post: #166
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(10-11-2019 11:19)SP8GPQ napisał(a):  Mam pytanie . Czy z NWT VFO +13dBm da się wysterować ATU?
ATU 5x5 pokazuje 0,1W ale nic się nie dzieje po przyciśnięciu TUNE.

Domyślny wsad minimum 5w, w epromie można zmniejszyć na 1w.

http://sq8aqx.blogspot.com/
10-11-2019 12:10
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 142
Dołączył: 31-05-2011
Post: #167
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Dla tych co zbudowali lub mają zamiar dopiero się zabrać za budowę ATU.
Polska instrukcja do ostatniej wersji programu 3.0 oraz sam program


Załączone pliki
.pdf  Opis techniczny płyty autotunera Rozszerzona płyta ATU.pdf (Rozmiar: 179.98 KB / Pobrań: 347)
.hex  atu_100_fw_EXT_30.hex (Rozmiar: 84.18 KB / Pobrań: 178)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2019 14:41 przez SP5CGI.)
13-12-2019 0:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SO5HMI Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 16
Dołączył: 16-05-2016
Post: #168
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Przymierzam się do zbudowania tego ATU, w związku z tym chciałbym zapytać, czy któryś z kolegów ma do odsprzedania płytkę najlepiej w wersji 7x7. Proszę o info na prv.
Arek
13-01-2020 23:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MI0KUJ Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 19-05-2018
Post: #169
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witam kolegow, mam taki problem. Zbudowalem atu 7x7 , wersja oprogramowania 3.0, i prawie wszystko jest ok, problem tkwi w strojeniu automatycznym.
Jesli w komorce 04 wstawie swr 1.3, nie zestraja sie nigdzie, dopiero od 1.8 zatrzymuje sie, lecz swr okolo 2.3, mniej wiecej.
To co pokazuje atu zgadza sie z rzeczywistoscia, w zamysle atu ma byc podlaczone pod antena Delta pionowa zasilana od dolu. Na manualnym strojeniu moge pieknie zejsc do minimum swr 1.2 przy antenie Carolina Windom 40, na automacie szuka i sie nie chce zatrzymac, dopiero jak napisalem wczesniej wstawie min 18 w komorce 04 zaczyna sie zatrzymywac, a nadmienie ze na swr w radiu widze ze tylko przelatuje przez niskie wyniki, lecz zatrzymuje sie na swr powyzej 2, nawet na 4+, jakas rada co moze byc przyczyna?
21-01-2020 1:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 583
Dołączył: 30-07-2011
Post: #170
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Jaką masz moc na wyjściu TRX-a w czasie strojenia. Jak będzie za mała, to może tak się zachowywać.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2020 10:02 przez SQ8MVY.)
21-01-2020 10:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości