Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotuner 100w wg N7DDC
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 608
Dołączył: 30-07-2011
Post: #151
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witam,

Tadku, pod tym linkiem masz stronę domową projektu. Jest tam wszystko dokładnie opisane.

Modyfikować należy wewnętrzna pamięć eeprom mikrokontrolera. Odczyt -> Modyfikacja -> zapis.

Które komórki eeprom odpowiadają za co, jest opisane pod w/w linkiem.

73 Paweł
29-08-2019 10:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 235
Dołączył: 26-01-2013
Post: #152
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Dziękuję
(29-08-2019 10:07)SQ8MVY napisał(a):  Witam,

Tadku, pod tym linkiem masz stronę domową projektu. Jest tam wszystko dokładnie opisane.

Modyfikować należy wewnętrzna pamięć eeprom mikrokontrolera. Odczyt -> Modyfikacja -> zapis.

Które komórki eeprom odpowiadają za co, jest opisane pod w/w linkiem.

Czy płytka ATU powinna być zasilona przy programowaniu , podaje bład jak wyżej cały czas i chyba ustawienie inne w komórkach nie powinno mieć wpływu .
Mała rzecz a cieszy .Wyświetlacz żyje!! Dzięki Pawle.
Wojtku przyznaję się do ignoranctwa ale mój OLED ożył po wpisaniu w linii 00 E-prom pierwsza komórka 78 i następna 02 .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2019 9:08 przez SP8GPQ.)
29-08-2019 10:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #153
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witaj Tadku.

Dzięki pomocy i podpowiedzi kolegów ( za co bardzo dziękuję ) mój Oled również już świeci.
Oczywiście wpis 78 i 02 jest prawidłowy.

Pozdrawiam
Wojtek
07-09-2019 9:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 80
Dołączył: 20-08-2009
Post: #154
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witam .
Czy mógłby ktoś podesłać plik pod lcd 2x16 atu 7x7 .
Oczywiście na PW , żeby tu nie zaśmiecać .
Jakoś nie mogę zaskoczyć ,a programuję Brennerem 8 .
Z góry dzięki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2019 8:02 przez SP4MSU.)
12-09-2019 8:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 235
Dołączył: 26-01-2013
Post: #155
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Programowałem PICkitem 3 .
Przepraszam ale nie wiem jak wysłać plik na prw. dlatego zamieszczam tutaj.
.hex  atu_100_fw_EXT_30.hex (Rozmiar: 83.91 KB / Pobrań: 223)
12-09-2019 10:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 80
Dołączył: 20-08-2009
Post: #156
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(12-09-2019 10:38)SP8GPQ napisał(a):  Programowałem PICkitem 3 .
Przepraszam ale nie wiem jak wysłać plik na prw. dlatego zamieszczam tutaj.
Dzieki ,, ale za cholerę nie mogę wgrać , pewnie skleję jakiegoś JDM-a
14-09-2019 1:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 80
Dołączył: 20-08-2009
Post: #157
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Tadeusz wyślij na sp4msu@o2.pl albo podaj nr tel ta zadzwonie . Rysiek .
16-09-2019 9:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 1,112
Dołączył: 02-07-2010
Post: #158
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Jak zwykle przemawia lenistwo ... gdzie jest źródełko tych ślicznych żółciutkich przekaźników - źródełko w miarę szybkie...

73 JERZY SQ9RFC
16-09-2019 12:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LUN Online
Andrzej
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 01-09-2014
Post: #159
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Jeżeli mogą być tylko śliczne Smile to link jest w pierwszym poście

(edit: To jest odpowiedź na pytanie o przekaźniki #158)

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019 14:26 przez SP6LUN.)
16-09-2019 12:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 80
Dołączył: 20-08-2009
Post: #160
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
WITAM obu Panom .
Nie wiem tylko gdzie jest Admin .
Na pisałem że nie mogę , a nie że nie umiem zaprogramować , czy tak ogromnie to zrozumieć .
Rysiek .
WITAM obu Panom dziękuję za nic nie wnoszącą podpowiedz .
Nie wiem tylko gdzie jest Admin .
Na pisałem że nie mogę , a nie że nie umiem zaprogramować , czy tak ogromnie to zrozumieć .
Rysiek .
(16-09-2019 12:00)SQ9RFC napisał(a):  Jak zwykle przemawia lenistwo ... gdzie jest źródełko tych ślicznych żółciutkich przekaźników - źródełko w miarę szybkie...

Będę złośliwy , albo zabawny ale pokaż mi gdzie i cokolwiek napisałem o przekaznikach ????
Bo jak nie ma to bez odbioru .
73 Rysiek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-09-2019 14:38 przez SP4MSU.)
16-09-2019 12:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości