Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ9RZA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 19
Dołączył: 11-11-2013
Post: #851
RE: Analizator EU1KY
Dzięki za radę. Niestety gdzieś straciłem straszą wersję AKF, a ze strony można pobrać tylko najnowszą. Czy ktoś posiada straszą wersję i może mi ją udostępnić.
Wielkie dzięki.
09-09-2020 16:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 85
Dołączył: 20-08-2009
Post: #852
RE: Analizator EU1KY
Napisz do mnie na sp4msu@o2.pl a podeślę Ci kilka starszych wersji .
Nie ma problemu .
Rysiek .
15-09-2020 11:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 38
Dołączył: 15-02-2018
Post: #853
RE: Analizator EU1KY
Cześć wszystkim!
Na podstawie kilku sugestii pasjonatów radia wykonałem kilka rozszerzeń w oparciu o wersję 1.01 (KD8CEC). Obrót ekranu o 180 stopni (flip screen), Log lub LogLog - Skala z SWR itp. Nowa kalibracja nie jest konieczna, jeśli korzystałeś już z aktualnej wersji.
Wciąż poszukujemy ochotników testujących!
Kilka słów o punktach podparcia: Do kalibracji w zakresie do 150 MHz stosuje się ok. 1500 punktów podparcia w odstępach co 100 kHz. Od 150 MHz odstęp jest zwiększany do 300 kHz, co daje dalsze ok. 433 punktów podparcia.
Dlatego kalibracja trwa kilka minut.
Link do nowej wersji: https://groups.io/g/Analyzer-EU1KY/files...F_1.03.zip

{ //additions 19.09.2020 DH1AKF (DG2DRF, VE7IT)
.id = CFG_PARAM_SEREMUL, // added by VE7IT
.idstring = "SERIAL_EMULATION",
.strvalues = CFG_SARR("AA600", "N2PK Linsmith"),
.dstring = "Serial remote protocol emulation",

.id = CFG_PARAM_BT_SPEED,
.idstring = "BT_SPEED",
.nvalues = 5,
.values = CFG_IARR(9600, 19200, 38400, 57600, 115200),
.dstring = "Bluetooth baudrate. Requires reset.",

.id = CFG_PARAM_REGION, // added by DG2DRF
.idstring = "Ham band ",
.strvalues = CFG_SARR("REGION 1", "REGION 2", "REGION 3", "LDP"),
.dstring = "Change the ham band",

.id = CFG_PARAM_ORIENTATION, // added by DH1AKF
.idstring = "Screen 0/180 degrees ", // 29.09.2020
.strvalues = CFG_SARR("0 degrees", "180 degrees"),
.dstring = "Screen Orientation",

.id = CFG_PARAM_LOGLOG, // added by DH1AKF
.idstring = "SWR Log / LogLog", // 05.10.2020
.strvalues = CFG_SARR("Logarithmic", "Double Log"),
.dstring = "SWR scale",

.id = CFG_PARAM_CURSOR, // added by DH1AKF
.idstring = "Cursor", // 05.10.2020
.strvalues = CFG_SARR("No Auto Cursor", "Cursor Line"),
.dstring = "AutoCursor/ No Auto Cursor",
07-10-2020 9:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 38
Dołączył: 15-02-2018
Post: #854
RE: Analizator EU1KY
Usunięto błąd:

https://groups.io/g/Analyzer-EU1KY/files...EC_AKF.zip
11-10-2020 6:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2EER Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 163
Dołączył: 17-06-2009
Post: #855
RE: Analizator EU1KY
Błąd jest nadal pliku nie można pobrać.
pozdr. Jacek.
11-10-2020 8:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 38
Dołączył: 15-02-2018
Post: #856
RE: Analizator EU1KY
Właśnie opublikowałem program i źródła na GitHub:

https://github.com/ted051/Analyzer_EU1KY...EC_AKF.zip
https://github.com/ted051/Analyzer_EU1KY_CEC_AKF

Poniższe dodatki do programu
w porównaniu do KD8CEC V.01:
- Obróć ekran 0 ° / 180 °
- Do wyboru region IARU 1, 2, 3
- Możliwość wyboru prędkości Bluetooth
- Wybór skali SWR: logarytmiczna / podwójna logarytmiczna (stała)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2020 9:54 przez DH1AKF.)
11-10-2020 9:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2EER Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 163
Dołączył: 17-06-2009
Post: #857
RE: Analizator EU1KY
Witam - dzięki, teraz działa.
pozdr. Jacek.
11-10-2020 10:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6EFY Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 29-02-2012
Post: #858
RE: Analizator EU1KY
W oknie głównym, po naciśnięciu przycisku DSP pojawia się okno z konfiguracji DSP.
To także jest zmiana?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2020 11:39 przez SP6EFY.)
17-10-2020 11:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości