Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 26-01-2013
Post: #661
RE: Analizator EU1KY
Czy ktoś z kolegów może ocenić wykresy zawarte w tym pliku
Spróbuj ten od Pawła . Tam jest link.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 18:07 przez SP8GPQ.)
18-05-2019 18:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 196
Dołączył: 05-10-2014
Post: #662
RE: Analizator EU1KY
Tez próbowałem , teraz wyciagnolem jeszcze starszy laptop z WIN XP , jak nie pójdzie to sobie dam spokój , sa inne rzeczy do zrobienia

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 18:43 przez EC4AGT.)
18-05-2019 18:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 26-01-2013
Post: #663
RE: Analizator EU1KY
(18-05-2019 18:05)SP8GPQ napisał(a):  Czy ktoś z kolegów może ocenić wykresy zawarte w tym pliku
Spróbuj ten od Pawła . Tam jest link.

(18-05-2019 18:42)EC4AGT napisał(a):  Tez próbowałem , teraz wyciagnolem jeszcze starszy laptop z WIN XP , jak nie pójdzie to sobie dam spokój , sa inne rzeczy do zrobienia

Ja mam Win7 .
Czy sprawdziłeś prędkosć w urządzeniu . I czy zmieniłeś domyślną na taką jak jest w urządzeniu . To ważne.
Com w urządzeniu i komputerze musi być ten sam i ta sama prędkość.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 19:09 przez SP8GPQ.)
18-05-2019 19:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 196
Dołączył: 05-10-2014
Post: #664
RE: Analizator EU1KY
Nie , prędkości jeszcze nie zmieniałem bo w administratorze nie pokazuje mi ze mam zainstalowany wirtualny port ST. Zas kiedy w programie antscope wybieram port pokazuje ze mam ich od 0 de XXX ale zakładka do wyboru prędkości nie dziala. Podejrzewam ze w tej chwili problemem jest to aby komputer wykrył wirtualny port , później będzie reszta. Został mi jeszcze jeden laptop ,ale na później bo teraz nic sensownego mi nie przychodzi do głowy. Wszystkie komputery sa stare jak ja i ich procesor jak mój mozg już nie działają za dobrze je je je

Wojtek

Toledo

Hiszpania
18-05-2019 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 26-01-2013
Post: #665
RE: Analizator EU1KY
(18-05-2019 19:14)EC4AGT napisał(a):  Nie , prędkości jeszcze nie zmieniałem bo w administratorze nie pokazuje mi ze mam zainstalowany wirtualny port ST. Zas kiedy w programie antscope wybieram port pokazuje ze mam ich od 0 de XXX ale zakładka do wyboru prędkości nie dziala. Podejrzewam ze w tej chwili problemem jest to aby komputer wykrył wirtualny port , później będzie reszta. Został mi jeszcze jeden laptop ,ale na później bo teraz nic sensownego mi nie przychodzi do głowy. Wszystkie komputery sa stare jak ja i ich procesor jak mój mozg już nie działają za dobrze je je je
W menadżerze urządzeń musisz widzieć w portach wirtualny port stm-link (nr portu) jezeli tego nie ma po podłaczeniu analizatora to znaczy , ze nie masz zainstalowanego sterownika wirtual.
Poszukaj coś takiego w google .
en.stsw-link009
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 19:25 przez SP8GPQ.)
18-05-2019 19:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 500
Dołączył: 30-07-2011
Post: #666
RE: Analizator EU1KY
Witam,

Wojtku, pokaż co pokazuje u Ciebie menedżer urządzeń. To może wiele powiedzieć.

73 Paweł
18-05-2019 20:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 196
Dołączył: 05-10-2014
Post: #667
RE: Analizator EU1KY
Si señor , si señor. Tych sterownikow mi brakowalo. Tylko teraz pojawil sie nowy problem. W administradorze mam port 6 wiec taki ustawilem w programie antscope ale dalej nie moge zmienic predkosci. W ustawieniach portu w administradorze zmienilem na 38400 ( bylo 9600 ). Za kazdym razem gdy wybieram jeden z analizatorow w konfiguracji programu pokazuje w dolnym lewym rogu okna programu ze wykryl nowy sprzet. Al w dalszym ciagu w ustawieniach portu nie moge zmienic predkosci. I to samo sie dzieje kiedy chce uruchomic przycisk do pomiaru, nie dzialaja.

Pozdrawiam

PS

w analizatorze nalezy cos przycisnac , ja mam ekran Main menu ( measurement/tools/generator/setting/data-pc )

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 20:34 przez EC4AGT.)
18-05-2019 20:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
***

Liczba postów: 151
Dołączył: 26-01-2013
Post: #668
RE: Analizator EU1KY
Musisz wejść w rozszerzone ustawienia portu i tam zmienić prędkość na taką jak w urządzeniu . Czyli 38400.
Mały błąd . nie wchodź w rozszerzone , tylko w ustawienie portu (zakładka) i tam zmień na 38400
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 20:37 przez SP8GPQ.)
18-05-2019 20:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 196
Dołączył: 05-10-2014
Post: #669
RE: Analizator EU1KY
Tak zmienilem ale w dalszym ciagu program nie dziala. Otwera sie ale sie nie laczy z analizatorem choc pokazuje ze do portu podlaczony jest analizator rig expert xxx ( jaki jest wybrany )

Ty w zakladce pod portem mozesz wybrac predkosc? Ja to okienko mam na szaro , tylko moge wyrac port

W programie w zakladce do pomiaru nie moge uruchomic RUN

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 20:47 przez EC4AGT.)
18-05-2019 20:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 500
Dołączył: 30-07-2011
Post: #670
RE: Analizator EU1KY
Koledzy, w jakim celu tak kombinujecie ? Sami sobie stwarzacie problemy przez niepotrzebne ustawianie dziwnych opcji.

Nie ma potrzeby zmieniać prędkości wirtualnego portu w systemie. Nie ma potrzeby zmieniać ustawień w menu analizatora eu1ky. Wszystko co jest ustawione domyślnie jest poprawne.

Nie bez powodu w AntScope domyślnie jest zablokowana zmiany prędkości Bautrate, która wynosi 38400. Ta sama wartość jest w eu1ky jako ustawienie domyślne.

Do sterowania z AntScope na LCD analizatora ma być widoczne główne menu. I tylko tyle.
Podpina się analizator do komputera miniUSB ( analizator ) <-> USB ( komputer ),
W systemie ma pojawić się wirtualny port COM. ( pod warunkiem, że są poprawnie zainstalowane sterowniki ),
W AntScope wybieramy typ analizatora np AA 600, AA 1400...
W AntScope wybieramy wirtualny port COM, który pokazał się po podpięciu analizatora do komputera, I tylko to wybieramy, nic więcej,

Możemy już działać...

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2019 20:52 przez SQ8MVY.)
18-05-2019 20:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: SP2QBL, 4 gości