Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
filtr dolnoprzepustowy tvi
robsmok Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 09-09-2009
Post: #1
filtr dolnoprzepustowy tvi
ktoś pdpowie jak mam zestroić to urządzenie ?

http://pzk.org.pl/images/articles/SP3SUZ..._rys_2.jpg
opis
http://pzk.org.pl/readarticle.php?article_id=114

hmm jedyny opis takiego filtra jaki udało mi się znaleźć w necie
26-11-2009 21:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB
Unregistered

 
Post: #2
RE: filtr dolnoprzepustowy tvi
Witam!
Może te fotki będą pomocne.


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage
27-11-2009 22:33
Odpowiedz cytując ten post
robsmok Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 09-09-2009
Post: #3
RE: filtr dolnoprzepustowy tvi
dzięki teraz wiem o wiele więcej Smile

hmm zrobiłem sobie symulacje tego filtra
w programie RFSim99 i rzeczywiście wycina jak brzytwa
częstotliwości powyżej 38Mhz

ale przy okazji
obcina 3,5 i 7Mhz Sad
byłbym wdzięczny za wszelka pomoc w przekonfigurowaniu filtra Smile

a może koledzy doradza jakieś inne rozwiązanie
mój yaesy ft7 ma 8W mocy Smile to moje pierwsze radio Smile
QRP fajna sprawa ale teraz już wiem że 50W jeszcze fajniejsza Smile

kupiłem sobie wzmacniacz tranzystorowy niskobudżetowy rm203
niestety niema on żadnych filtrów wyjściowych, mogę go używać
tylko po po północy w nadziei ze sąsiedzi już nieogladaja TV Wink

DZIEKUJE
POZDRAWIAM
sq9rpq


Załączone pliki
.cct  4.cct (Rozmiar: 28.92 KB / Pobrań: 439)
29-11-2009 0:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
robsmok Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 09-09-2009
Post: #4
RE: filtr dolnoprzepustowy tvi
sprawdziłem filtr w
AADE FILTER DESIGN AND ANALYSIS
i tu analiza wygląda wyjątkowo dobrze Smile

sprobuje zmontować to ustrojstwo Smile

dzięki za pomoc
POZDRO
29-11-2009 19:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MQH Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 07-02-2010
Post: #5
RE: filtr dolnoprzepustowy tvi
Witam
Wykonałem swego czasu taki filtr, pracuje OK. Używam PA 500W i zero tvi Rolleyes
Dołączam kilka zdjęć mojego filtru oraz pomiary charakterystyki
wykonane za pomocą NWT500.


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage İmage

.pdf  Filtr TVI1.pdf (Rozmiar: 15.72 KB / Pobrań: 541)
.pdf  Filtr TVI2.pdf (Rozmiar: 14.87 KB / Pobrań: 483)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-05-2010 19:11 przez SP9MQH.)
26-05-2010 15:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości