Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TS 530s - brak mocy
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 695
Dołączył: 11-02-2011
Post: #1
TS 530s - brak mocy
Coś zepsuło mi się w kenwoodzie........ Od czasu gdy przełącznik pasm przestał "przeskakiwać" z jednego pasma na drugie to nie mam mocy na wyjściu. Przełącznik bandów zachowuje się teraz jak potencjoner. Częstotliowści się zmieniają się ale nie słychać tyk, tyk..... Sprawdzałem wyjście antenowe za pomocą skrzynki antenowej jak i żarówki 100 Wat. Nie zaświeciła. Sprawdzałem czy świecą lampy drivera i końcówki, wszystko OK. Jak mówię do mikrofonu (po włączeniu HEATER) s-meter się rusza tylko mocy nie ma . Co jest nie tak ? Czy tą usterkę dałoby się naprawić ?
26-04-2012 16:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
*****

Liczba postów: 766
Dołączył: 29-08-2009
Post: #2
RE: TS 530s - brak mocy
O ile dobrze pamiętam, to ten przełącznik ma na jednej odi kilka przełaczników. Fakt, że działa ten, który odpowiada za zmianę częstotliwości VFO nie oznacza, że pozostałe - np przełączające filtry nadajnika są sprawne. Szczególnie, że zwykle zapadka oraz przełącznik TX jest na końcu osi. Rozwaliło się i nie kontaktuje. Bez naprawy nie kombinuj, bo możesz popsuć więcej.

MAc
mrn

Zjazd Techniczny Burzenin 2019
5-8 września 2019r.
26-04-2012 18:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości